Sziasztok, Happy vagyok a Basset Hound!

Életem képei:

A Basset Hound-ról

Basset hound, a vérbeli arisztokrata kutya

Nyugodt természetével, kevés ellenségével és sok barátjával a basset hound egy vérbeli arisztokrata kutya, aki nagyon komolyan veszi magát, ismeri saját értékeit.

FCI VI. fajtacsoport (Kopók, vérebek)

Vérebek. A közhiedelemmel ellentétben nem emberfogó, hanem vadászkutyák. A sebzetten menekülő csülkös vad csapáját követik segítségükkel, hogy veszendőbe ne menjen a trófea s a vad ízletes, nagy értékű húsa. Az angol fajtákat többnyire kedvtelésből tart-ják, bár a rendőrség elvétve nyomozókutyaként is használja.
Basset hound a kutyavilág szomorúszemű, hosszúfülű bohóca.A Basset hound egyike azoknak az "alakoknak", akiket rögtön föl lehet ismerni és az egész világon jól ismert. A Bassetek erőteljes, komoly kutyák, zengzetes, mély hangú ugatással, neve a francia "bas" szóból ered, mely azt jelenti: alacsony. Tudják magukról, hogy bohócok, és szándékosan úgy viselkednek, hogy mulattassanak téged, aztán szánom-bánom tekintettel néznek, mintha azt mondanák: "Nem az én hibám - most miért nevetsz ki?".

Az óriásfülű basset Ami a fülek nagyságát illeti - amit csak "óriásfül"-ként szoktak emlegetni - azok hatalmasak, igazából néhány Yorshire terriert is el lehetne rejteni alájuk! A Bassetet könnyű ápolni, gyakran láthatjuk rövid bundáját ragyogóan fényleni, amit valójában egy egyszerű kopókesztyű segítségével érhetünk el, nem pedig bonyolult ápolási termékek tömkelegéve